Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

POSETA PREDSTAVNIKA UDRUŽENjA „ ČEP ZA HENDIKEP“

Dečija nedelja 2017.
06.10.2017
O B A V E Š T E Nj E za roditelje
08.05.2018

POSETA PREDSTAVNIKA UDRUŽENjA „ ČEP ZA HENDIKEP“

U četvrtak 07.12.2017. u UPVO “Poletarac“, u objektu Kockica gostovali su članovi Udruženja „Čep za hendikep“, a povod gostovanja je bio naša trogodišnja saradnja.

Potpisivanjem Protokola o saradnji, zaposleni iz UPVO “Poletarac“ izrazili su želju za sakupljanjem čepova , a Udruženje se obavezalo na preuzimanje sakupljenih čepova.

Udruženje „ Čep za hendikep“ predstavlja izvornu građansku inicijativu koje su pokrenule osobe sa invaliditetom (OSI) – korisnici mehaničkih i elektronskih ortopedskih pomagala u cilju unapređenja sopstvenog položaja.

Sakupljanjem čepova smo se pridružili akciji u kojoj učestvuje: 330 vrtića, 460 osnovnih škola, 140 srednjih škola, 7 ministarstava, 6 ambasada i preko 440 društveno odgovornih kompanija i preduzetnika iz cele Srbije. Želimo da prikupljanjem čepova damo doprinos za kupovinu ortopedskih pomagala, lekova i zadovoljavanja drugih potreba OSI licima.

Takođe smo kroz akciju želeli da kod dece na najranijem uzrastu unapredimo inkluzivnu i ekološku svest.

U akciju su uključeni: deca, njihove porodice i svi zaposleni. Ubrzo nakon objavljivanja, akciji se pridružuju kao partneri i predstavnici lokalne samouprave.

Sprovođenje akcije doprinelo je da Ustanova proširi mrežu socijalnih partnera,da se kod dece razvija osetljivost i svest o značaju pomoći drugima, da zajedno dajemo doprinos očuvanju planete Zemlje i bavimo se korisnim aktivnostima. Sakupljajući čepove, organizovali smo sa decom različite kooperativne igre, motoričke, preceptivne, kreativne i dr. aktivnosti.

Vaspitači su čepove koristili kao nestrukturirani materijal za izradu didaktičkih sredstava koje koriste za realizaciju različitih vrsta vaspitno-obrazovnih aktivnosti.

 

 

IMG-94564f713c5d09a9e9d7b3d8720a40de-V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *